Strandslag 2
Kijkduin

Telefoon
+31 (0)70 – 36 875 06


E-mail
info@beachclubbirds.nl

DUURZAAMHEID BIRDS

GREEN KEY GOUD

Beachclub BIRDS is een heerlijk warm nest om te genieten met vrienden, familie en collega’s. Daarnaast is Beachclub BIRDS een trots groen nest met een goud randje. Wij streven er naar om jaarlijkse een duurzame impact te realiseren door verschillende mooie initiatieven die hieronder benoemd staan te omarmen. Om het gouden randje te realiseren worden wij jaarlijks getoetst en geïnspireerd door Green Key Nederland. Meer weten over het Green Key keurmerk? Klik op het logo hierboven.

SCHOON DRINKWATER

Zo vanzelfsprekend schoon drinkwater voor ons is, zo zeldzaam is dat in sommigen landen. Dus waarom zouden wij alleen maar gebottelde flessen plat en bruisend water serveren als wij prachtig mooi drinkwater uit de duinen kunnen halen? Daarom werken wij al vanaf het begin heel fijn en goed samen met Stichting Made Blue. Voor elke liter plat of bruisend water die wij verkopen gaat er 1.000 liter schoon drinkwater naar een derde wereldland. Dat betekent dat wij nu al 20.200.500 liter schoon drinkwater hebben gerealiseerd in een derde wereldland!

GROENE NESTEN

Dat je van natuur kunt genieten ervaren wij elke dag weer opnieuw en dat moeten we ook zeker niet voor lief nemen! Samen met de Bird Brewery, één van onze geliefde bierleveranciers, planten wij vele bomen per jaar. Voor iedere verkochte liter bier wordt er een boom geplant. De bomen worden geplant via Trees for the Future. De teller
staat op: 2546 bomen

LOKALE SAMENWERKINGEN

Lokale samenwerkingen zijn voor ons ontzettend belangrijk. Er zit zoveel talent, kennis en kunde in onze buurt en daar maken wij graag gebruik van! Samen onze krachten bundelen om iets moois neer te zetten. Daarnaast scheelt dat ook nog eens aanzienlijk in de CO2 uitstoot.

LEKKER BROOD

Niet alleen lokaal, maar ook nog eens een mooi verhaal: Bij Lekker Brood maken ze alleen gebruik van 100% biologische ingrediënten en nemen ze de tijd voor het bakken. Hun ambitie is om een mooie sociale footprint neer te zetten en daarom werken ze met mensen met een rugzak.

HAAGSCHE CROQUETTERIJ

Deze lokale partner heeft een nieuw merk neergezet maar met oude wortels. Een Haagsche hap met Haagsche nostalgie. De recepturen zijn gebaseerd op het kookboek ‘Recepten van de Haagsche Kokschool’ ui 1895. Daarnaast zijn de runderen allemaal opgegroeid op in regionale weilanden en hun groenten halen ze uit het Westland.

LOKALE BROUWERIJEN

Wij werken met meerdere brouwerijen, maar 2 ervan zijn ras-Haags; Roestig Blond en Eiber Bier. Zo lokaal dat zij hun biertjes op de fiets bezorgen!

SCHOON STRAND

Omdat we ons zo bewust zijn van onze prachtige plek op het strand, maken we ons graag hard om deze plek ook schoon te houden. Samen met Strand Nederland zorgen wij voor tasjes bij de strand opgang die voorbijgangers gratis kunnen meepakken om afval in te verzamelen. Zelf dragen wij daar nog een extra steentje aan bij door aan het einde van een stranddag een ruime rond rondom het paviljoen te lopen om al het zwerfafval te verzamelen.

VERPAKKINGSMATERIAAL

Over algemeen wordt er nog veel te veel in plastic verpakt. Samen met al onze leveranciers zijn wij heel kritisch gaan kijken naar verpakkingen om het gebruik van plastic te minimaliseren. Daarnaast zorgen wij dat er nauwelijks nog plastic wordt  gebruikt aan tafel; huisgemaakte patisserie op een schoteltje bij de koffie, melk in een kannetje, honing in een knijpfles en suiker in een duurzaam papieren zakje.

VERANTWOORD SCHOONMAKEN

Één van de meest schadelijke dingen binnen de horeca voor het milieu zijn chemische schoonmaakmiddelen en daarom hebben wij er heel bewust voor gekozen om alleen met duurzame schoonmaakmiddelen te werken. Voor een schone zaak en een schoon milieu.